Torsdag.

Idag är det torsdag. Två arbetsdagar kvar och sedan är jag ledig en dag.
Hade inte urinvägsinfektion, ska på gyn imorgon, vilket betyder 1,5 timmes sovmorgon = underbart!

Just nu håller vi på att förbereda inför helgens julbord, och jag har gjort fyra jultallrikar till ikväll.
Klockan 16 ska jag till kyrkanshus och servera kaffe. Det blev ett spännande inslag i vardagen.

Nu har jag inte tid för er något mer, men adjö då :)


Onsdag. Leopard & blått.

Idag var jag sådär leopardisk igen. Leopardleggins, leopardtröja & leopardtrosor. Hittade inte strumporna så det blev svarta.

Jag känner mig så sjukt låg, kanske är det tabletterna? För två dagar när jag var utan så var jag ganska glad. Nu känner jag mig bara ledsen.
Jag vill vara glad.

Iallafall så ska hc ringa upp mig snart. Är 80 % säker på att jag har urinvägsinfektion. Måste kolla upp det.
Kissa i en kopp - dropp dropp.

Nu ska jag hålla på med grönkål. Det är inget kul, för varje gång jag gör det så får jag ångest. Exakt likadant förra året.
Jajajajajajajaja. Idag får jag hämta ut zoplikon också, skönt.

Adjö.


Krafsande och bankande.

Jag mår inget bra. Jag har ont i bröstet och känner mig lägre än någonsin.
Jag är svart idag. Svartare än den mörkaste natten.

Idag vill jag försvinna. Eller rättare sagt, jag vill att dagen ska försvinna.

Jag har ont i magen och vill bara somna. Somna och vakna imorgon. Jag hoppas att imorgon är en ljus dag.

Det behövs städas här hemma. Det ligger ren tvätt på golvet sedan igår när jag hängde ny. Det är dumt att jag lägger det rena på golvet, för då blir det smutsigt igen.
Jag hittar ingen ork, ingen inspiration. Jag känner mig utblåst och urlakad. Trött.

Idag tänker jag låta mig själv vara svart. Jag tänker stänga in mig hemma och bara glo.
Patrik är snäll, han lagar middag. Och säger att han är extra kär i mig idag. Trots att jag är kolsvart.
Det är då det betyder som mest, när jag är sådär långt nere och han sakta men säkert hjälper mig upp.

Jag är mer kär i honom också. Trots att jag är trött.
Gudars vad trött jag är...


Tisdag.

Nu har vi ännu en gång hamnat på den andra veckodagen, nämligen tisdag. Fortfarande är jag helt slut på tisdagar och önskar mig bort till varmare breddgrader. Det hade varit schyst att sitta vid en pool och lapa sol nu.

Men istället ska jag byta om till kockkläder och börja med salladstillverkning. Men först - två värktabletter så jag klarar av denna dag.

Höll allvarligt på att somna i bilen imorse. Livsfarligt!
Vid sådana tillfällen önskar jag att Putte också hade körkort, för då hade det ju varit mer acceptabelt att somna :p

Adjöken.


att förminska en annan människa

Jag kan vara rå, säga fel saker och brusa upp för småsaker. Men något som gör mig riktigt förbannad - det är när familjemedlemmar trycker ner varandra.
Jag tycker att det är fel och riktigt tragiskt.
 

Jag blir irriterad och jävligt ledsen (nu handlar inte detta om min familj, utan om en familj som står mig mycket nära.)
Jag tycker att ni ska sluta trycka ner personen i fråga. Istället för att tala om personens nackdelar och sämre sidor - hjälp till att öka självkänslan och självförtroendet istället!
På vilket vis får det er att må bra när ni ständigt klankar ner på andra? Får det er själva att framstå i bättre dager?
Ni förstör. Ni förstör och förminskar. Det är det ÄNDA
ni gör.
 

Jag älskar personen i fråga, som blir påhoppad, och allt mitt "arbete" med att stötta, bygga upp och hjälpa, det förstör ni.
Varför kan ni inte bara hjälpa till istället?
En vacker dag kommer personen inte att finnas längre och då kommer ni att få ångra er.
 
 

Härliga liv!

Idag har jag en bra dag! Jag har fått lön, Putte har köpt medicin (som för övrigt är så jävla dyr så att det är skamligt!) han har köpt avmaskningstabletter och dagen har gått hur fort som helst!

Efter jobbet idag ska vi åka och storhandla, det ska faktiskt bli kul. Sen resten av månaden ska jag försöka att vara sparsam med pengarna och inte köpa någon skitmat på hela månaden :)

På söndag ska jag & hjärtat baka lussebullar & idag ska jag köpa en adventskalender till katterna!

Hoppas att ni har en lika härlig dag som mig. Puss!!


Torsdag. Brunkål & köttbullar.

Idag är det en skitdag.
Jag försöker att hålla fasaden uppe men sprickorna börjar bli för många nu.
Jag försöker att släppa taget, att inte vara en mamma.

Jag önskar bara att vi kunde vara på samma våglängd. Det känns som att vi simmar åt olika håll och aldrig hinner ifatt varandra.


Bantning.

Jaha... Precis efter att jag publicerat det förra inlägget så brakade sängen ihop. Inom loppet på tre månader har sängen brakat ihop två gånger. Suck.

Tror bestämt att det är dags att köpa en specialdesignad säng för tjockisar....... ;)
Skämt å sido - vi är det fjärde paret som har den här sängen, så det är nog dags att tänka på refrängen.


Onsdag.

Dagen har gått otroligt långsamt, jag har mått skit. Har varit yr, hjärtat har rusat, varit blek och helt matt i kroppen.
Jag är fortfarande sådär matt och har extremt ont i kroppen.
Blir att ta en lång varm dusch (fan vad jag saknar badkar!) och sedan smörja in med liniment. Mina knän & fötter är uppsvällda & blåa = INTE kul!

Idag har jag druckit 66 cl trocadero & ätit lite pepparkaksdeg (trots att Kajsa sa åt mig i förra veckan att jag inte fick tjuvar.. ;))
Men jag har bara ätit 1,5 potatis och två rostmackor som är relativt onyttigt.

Imorgon är det dags att jobba igen, hoppas verkligen att jag mår bättre! Och så får vi se om vi ens tar oss dit, för just nu åker jag på gaserna från bensinen :p lampan har lyst i 2,5 mil... Men så är det när man är fattig, för inte fan blir man fet på att leva två på en lön....

Ja ja. Nu lockar duschen.
Hej då.


Tisdag.

Ahalan!

Idag är det tisdag, inte alls min favoritdag. Kanske har det att göra med att jag fortfarande sörjer Desperate Housewives? Eller så är det för att jag är tröttare på tisdagar än måndagar.

Iallafall så tänkte jag dricka cola imorse, som vilken annan vanlig morgon som helst. Ni förstår, jag dricker det det första jag gör. För det är gott.
Men imorse när jag tog upp flaskan så tänkte jag "nej men fy."
Och så ställde jag ner den! HEJ FÖRSTA STEGET! :)

Nu ska jag baka ut lite bröd.
Adjö små duvor.


46,7 % fett - här är jag!

Hallå där tjuvar & banditer.
Alldeles nyss hamnade jag på någon sida där man kunde skriva i hur lång man var, hur mycket man väger och sin ålder och så räknade dem ut hur mycket kroppsfett man har.
Jag har 46,7 %! Haha, jag kan inget annat än att skratta åt detta. Inte för att det är roligt egentligen, utan mest för att jag blir lite chockerad. Visst, jag är varken döv eller blind - jag vet att jag är fet. Men att hälften av mig är fett, det visste jag inte!
(Sen kanske man inte ska ta den där sidan allt för allvarligt men endå.)

Som jag skrev för X antal månader sedan, att jag skulle göra allt i min makt för att förändra mitt utseende och verkligen gå ner i vikt. Jo, det fungerade i ungefär 3 veckor, men sedan slutade jag.
Varför? Ja, det var den vettigaste frågan på länge. Jag var väldigt naiv, tänkte att "nu har det gått 22 dagar, då borde mitt sockerberoende har lagt sig litegranna, så jag kan nog fuska.. Bara med en bruk cola, inte mer."
Som ni förstår slutade min "Nyttighetshistoria" där.
Det går INTE att fuska. Inte när man har ett starkt sockerberoende. Det är (nu vet inte jag hur det känns att vara alkoholist, men rent hypotetiskt.) kanske som att vara nykter alkoholist. Tar man ett glas vin så vill man dricka mer.. och mer.. och mer.. och lite mer..

Det jag lärde mig under dessa veckor var att det går, bara jag går in för det till 100 %. Och att efter 22 dagar får jag inte känna att jag klarar av det. För jag kommer inte att klara av det. Någonsin.
Jag är sockerberoende. Det är ett beroende som sitter i min hjärna och som förstör mitt liv. Jag har inte ett normalt sockersug som en "vanlig dödlig" har. Jag har ett starkt beroende som tvingar  - jajajajaja kom inte med några moralkakor om att man har ett val! För när det kommer till mitt beroende har jag inget "val". Min hjärna praktiskt taget tvingar mig att dricka den där trocaderoflaskan på 1 minut. - mig att hälla i mig 1,5 liter cocacola till det 1 timmes långa tvprogrammet.)

Jag vet att det handlar om att jag måste ändra mitt tänk. Att det sitter i psyket. Att jag måste försöka förändra min syn på läsk och andra sötsaker. Att jag måste inse att jag inte belönar mig själv med dessa saker, utan det är tvärtom.
Men, (det finns alltid ett men!) det är alltid lättare i teorin än i praktiken.
Jag har så oerhört lätt för att sitta hemma framför tvn med en glassskål och tänka "Nu jävlar skulle det vara skönt att vara ute på en springtur!" Jag kan till&med känna hur håret fladdrar i takt med fläsket på magen som hoppar upp&ned. Jag känner svettdropparna rinna nerför pannan och hur dom nuddar mina läppar. Jag gör listor, meterlånga listor om var jag ska köpa träningskläder, vad jag ska äta och inte äta, peppande ord som "Heja Zanna friskt humör, gör du det här slipper du en hjärntumör!"
Men samtidigt som jag tänker alla dessa superhurtiga tankarna - går jag och fyller på glasskålen.
Stört va? Nej, egentligen inte.

Min syn på mat och godsaker är helt enkelt, det är något man förtjänar. Jag förtjänar den där härliga flottiga pizzan, jag förtjänar den där extra chokladbiten - jag har ju jobbat så bra idag.
Men, för att citera min kära kusin Gabriella - Man är väl inte en hund! Hundar förtjänar kanske sin mat, men INTE jag!

Jag har från och med nu bestämt mig för (jag lovar inget!) att jag ska försöka (FÖRSÖKA!!!) ändra mina tankebanor. Jag ska försöka tänka steget längre innan jag fyller på glaset med cola. Jag ska försöka ta promenader, jag ska försöka tänka på vad jag äter.
För vet ni varför? För jag förtjänar det.
Min kropp förtjänar det. Man ska inte vara 22 år och väga över 110 kilo. Det är inte rätt. Inte för någon.

Jag kommer att ta det i min egna takt och verkligen prova mig fram, kanske kommer jag att testa LCHF som verkar fungera så bra för så många, kanske kommer jag att äta GI i en vecka, grapefruits varje dag i ett år (skääääämt!) eller så kommer jag helt enkelt att hitta på något eget.

Det jag vill säga är, jag är värd ett finare liv. Jag är skyldig mig själv att kunna gå förbi spegeln utan att rygga tillbaka (vem är den där tjockisen?!) och jag är värd att kunna känna mig snygg en utekväll på stan.

Jag önskar mig själv lycka till, och till er där ute - ta hand om er :)

En trökig månad.

Denna månad blir en sån där tråkig månad när man måste köpa allt nytt. Precis allt är slut här hemma nu, alla baksaker, kattmat, kattsand, toalettpapper osv osv.
Så på fredag får det blir storhandling!

Har precis stoppat in en kaka i ugnen och ska strax ställa mig och göra vaniljfyllning till den. Det blir fikat imorgon förmiddag :)

För övrigt sov jag som en Gud inatt. Somnade före 23 och sov ända till 11.30 :o hur skönt som helst!
Hoppas jag somnar lika fort ikväll igen :)

Adjö.


20:52

Tjabba!
Har kollat på film & serier, lirat lite GTA IV och vikt kläder. Nu sa min kropp ifrån, har sådan värk att jag inte kan stå. Men, smällar man får ta när man är artist.. :)

Funderar på att ta en varm sittande dusch och sedan somna. Mina sömntabletter är slut, så i 1,5 vecka får jag försöka somna utan. Blir intressant. Just nu är jag så trött att hälften vore nog, men det känns ändå lockande att städa skafferiet ...?! :S

Adjö.


Fredag!

Hallå där gosbubblor & fredagsfirare!
Idag fick jag sluta 14.30, superhärligt! Jag har knappt suttit mig ner sedan jag kom hem, drog igång med städningen direkt. Ska dammsuga köket, badrummet, hallen & vardagsrummet nu, sen ska jag ta mig an all den rena tvätten och hänga och vika in den. Sen tar jag helg :)

Måste städa ute på balkongen också, ser förjävligt ut rent ut sagt. Men det går på en pisskvart så det är lugnt.
Ruskat alla mattor har jag gjort också, & skällt på mannen i huset för kiss på ringen (ja, det kan faktiskt inte vara mitt kiss som på något konstigt vis hamnar där under...) (håll i penisen när du kissar!)

Känns så sjukt rent & härligt hemma nu, förutom golven då, och det var verkligen år och dar sedan vi dammade, så det var verkligen på tiden .

På söndag blir min kära hälft 30 år. Det firar vi med att mysa med popcorn ikväll!! Och saft. För något annat har vi inte råd med ;)

Puss!


Onsdag.

Idag är det onsdag, jag ska på bio ikväll, men är inte överhuvudtaget sugen på det. Egentligen hatar jag att gå på bio.

Jag är lite på viset idag, skulle behöva vara ifred i några dagar känner jag. Behöver andas ut.

Om prick fem veckor jobbar jag min sista dag här, det känns inte alls nå kul.
Det är liksom som tryggheten som infann sig när jag började jobba här, dras undan benen på mig.
Men förhoppningsvis kommer det något bra ur det här också. Man får försöka vara positiv.


Nu ska jag börja jobba, adjö.


facebooksida

Hallå där era tjuvar & banditer!
 
Nu har jag precis gjort en sida på Facebook som heter Zannas Kakeri, så om du har Facebook - vad väntar du på? Gå in och gilla sidan :)
 
Jag slutade 15.30 idag. Det var skönt att komma hem i tid. Fast sedan glömde jag bort vad jag hade tänkt göra idag (ta det lugnt) så jag blev sådär sjukt stressad inombords. Nu känner jag mig redo för nödslakt och funderar på att krypa ner i sängen.
Känner mig febrig och har huvudvärk, så det blir två alvedon.. Usch. Ja ja ja ja ja.
 
Idag beställde jag & Joel hem lite kakformar, hoppas dom kommer snabbt! Kul! :)
 
Vilket fruktansvärt tråkigt inlägg, but who cares?
 
Adjöken fröken,
 
PS! Jag vet att du fortfarande inte har gillat sidan, gör det då!

Nov. 12, 2012

En lugnande kanske hjälper mot illamåendet?


Nov. 12, 2012

Här går man och tror att man har jobbat rumpan av sig, så har timmarna inte ens nått upp till 160. Typiskt!
Iof har jag ännu några dagar denna vecka att fylla på med, men jag hade räknat med så mycket mer :/

Idag era små jävlar, ska jag och Danne göra sockerbitshus. Det ska bli intressant! Kul också, men mest intressant. Tur att jag har mina sobril, då kan jag ta en när tålamodet börjar ge vika. :p

För eran vetskap är jag hård i magen, jag hatar att vara det. Och det tajmar alltid in sig när man måste bajsa fort!!
Men, nöden har ingen lag, så nu får jag sitta här och kämpa..

Annars har jag inget kul att berätta. På onsdag ska jag på bio med Amanda & Josefin, det ska bli kul!
Annars ska jag jobba på som vanligt. Ledig i helgen då min andre hälft fyller gubbe (30).

Adjö på er då,


bilder.

Här kommer lite bilder från diverse tillfällen. Har inte lust att sitta och skriva om varenda bild, gör din egna uppfattning.
Jag har iallafall städat köket sedan jag kom hem och startat en tvättmaskin. Patrik ligger i sängen, tror han har somnat, för han mådde inte så bra.
Planerar att inte göra något speciellt innan läggdags, förutom att ta en lång välbehövlig duch!
 


 

Ångest & att vara slut..

Fy fan vad jobbigt det känns i kroppen. Jag har haft en jättebra dag idag, men nu blev det som ett mindre panikångestmoment i min kropp...
Vet inte vad jag ska ta mig till., hatar när det kommer när jag inte är hemma.....Visor från förr

Här kommer ett urval på "visor" mina kära föräldrar sjöng för oss när jag & min syster bodde hemma.

• Små feta ungar, hästar & kaniner (den trudelutten kör pappa med än idag också.)

• Nu ska vi vara, nu ska vi vara snääällaaaaa! (Den sjöngs alltid när vi var osams eller sura, tex på julaftonsmorgonen som oftast var kaosliknande hemma hos oss. "JAG HAR INGA KLÄDER!" "VARMVATTNET ÄR SLUT!" "JAG ÄR FUL, JAG TÄNKER INTE ÅKA NÅGONSTANS!!"

• När trollmor har lagt sina elva små troll.. (Nattvisan. Den avslutades ofta med att föräldrarna somnade under själva "puff puff" delen.)


Sura & otrevliga gubbar

Mja, gubbe var väl att ta i kanske. Men sur och otrevlig det är han.. Men nu har jag släppt det *aaaaah andas in & andas ut*..

Nu har jag fått ganska bra ordning inne hos mig och ska börja tillverka sallader av alla dess slag.
Sedan ska jag göra härliga kakor och vara glad & positiv hela dagen lång.

Jag älskar Patrik Björkmann, min snart 30 åriga man :D


..

Även om man har gjort dumma saker förr, saker som är oförlåtliga, så anser jag att alla borde få en chans och inte bli misstrodd när saker händer.

Har just nu hemskt ont i hjärtat och ångrar att jag någonsin blev född. För mina misstag som jag gjorde för 4 år sedan kommer jag att få leva med resten av mitt liv.
Jag blir den misstänkte i alla sammanhang som har med pengar att göra - fattas det pengar, oavsett om det är hemma hos någon eller i någons plånbok så är jag den skyldige.....

Jag har inte gjort en fluga förnär på över fyra år. Jag har inte sårat någon, inte ljugit, inte tagit saker eller pengar. Jag har gjort allt jag har kunnat för att bygga upp ett förtroende men har uppenbarligen misslyckats radikalt.

Jag har inte gjort något. Det skulle aldrig falla mig in.


Tisdag.

Idag bär jag mina leopardleggins, känner mig lite kattig. Mjao.

Idag jobbar jag länge, men det gör ingenting, för pengar är alltid bra att tjäna extra!
Ska börja dagen med att vara inne och fixa och dona med sallader, har inte gjort det sedan förra onsdagen så det ska bli kul :)
Ikväll är det tre rättersmiddag på schemat också, jag kanske slutar runt 19.

Nej. Adjö.


Måndagsmorgon.

Idag kom jag till jobbet före föräldrarna, tror dom låg och drog sig för länge :)
Jag ska börja dagen med att göra något väldigt ovanligt - nämligen att göra köttfärssmet.. Haha.. Jaja.

Åt en stadig frukost idag. 3 mackor, 2 ägg och jordgubbsyogurt. Förstår inte, jag har gått från att inte kunna tugga på morgnarna till att vräka i mig. Men det är schyst, för jag blir piggare i både kroppen och knoppen :)

Ha en förträfflig måndag.


Söndag, huvudvärk & jeans.

Idag sov jag enda till 11, det var hur skönt som helst. Har inte gjort ett dugg idag, läst ut en bok och tittat på film.
Ska strax duscha och sedan krypa ner i soffan igen.

Jag har så mycket känslor i rörelse i min kropp, ena stunden känns det ganska bra och den andra stunden känns allting bajssvart.. Kanske kommer det att gå över snart? Jag hoppas det, för jag blir inte riktigt klok!


Lördag, räkcocktail & kamera

Befinner mig på jobbet, vi har en 3rätters beställning i eftermiddag, för runt 22 personer. Jag ska börja med att göra räkcocktail och sedan städa ur kylarna osv.

Planen var att gå ut och käka med Mia och Mange ikväll, men jag jobbar dock så sent att det nog inte blir av :( men men, det kommer andra dagar!

Imorgon är jag ledig, det ska bli skönt. 6 dagars veckor är jobbiga.
Fattar inte hur mina föräldrar orkar med att jobba 7 dagar i veckan, runt 14 timmar om dagen. Det skulle jag aldrig palla!

Nej. Adjö på er.
Ps. Fisen provade min glasögon igår :D


Torsdag. Köttbullar & sobril

Det gick relativt bra hos doktorn igår. Jag fick två antidepressiva samt mer sömntabletter som jag ska ta tillsammans med dom andra.
Vi får väl se om det blir någon ordning.
Iallafall så ska hon ringa mig om två veckor och kolla om det skett några förändringar.
Hon trodde att min värk i kroppen är pga att jag är så sjukt deprimerad. Vad vet jag, jag är ingen läkare :)

Idag skulle vi egentligen göra 10 kg köttbullar, men vi gör istället bara 5 kg.
Jag har förberett allt och två bleck utan 7 är nu i ugnen.

Nu ska jag klyfta morötter och göra aromsmör.
Fast helst hade jag bara velat åkt hem, för jag känner mig som en zombie... Trots att jag somnade 20.00 igår.

Jakakajajajajaja. Hejdååå!


Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus