Tips!

Eftersom jag jobbar som bageriansvarig så tänkte jag att det kunde vara lite skoj att dela med sig att små tips.

Mitt första tips som kommer är om maränger.
Många har faktiskt problem med att få marängerna att inte smälta ut på plåten, och det faktiska svaret är att dom vispar alldeles för lite eller avbryter vispningen. När du gör en marängsmet ska du vispa konstant till det börjar komma "toppar" av smeten. (se bild)
Vill man ha sega maränger ska man vispa ovanför ett vattenbad, även där kontant vispning!
Jag tycker att vita maränger ser tråkiga ut, ofta kan dom bli lite beiga och det är trist, så jag hottar upp mina med antingen karamellfärg eller smält choklad.
Men ska du ha choklad - vänta till smeten är färdigvispad och rör i chokladen försiktigt med en slickepott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus