knutar i håret och att bli tappad bakom en husknut

I fredags skulle jag ha fått lön för det jag jobbat i september, 180 timmar mer eller mindre (förmodligen mer!), lägg på OBtillägg samt semesterersättning så har vi en rätt fin summa.
Har jag fått någon lön? Nej.

Jag är så otroligt besviken, arg, ledsen, irriterad och vilsen. Mina f.d arbetsgivare skickade sms att dom inte tänker betala ut min lön för att jag satte dom i en svår situation när jag slutade.
Jag var anställd med särskilt anställningsstöd, vilket innebär att arbetsförmedlingen betalar 85 % av min lön och arbetsgivaren endast 15 %. 
Systemet fungerar så att efter att arbetsgivaren har betalat ut lönen, skickar denne ut ett "kvitto" till arbetsförmedlingen, som i sin tur betalar arbetsgivaren. 

Då jag inte varit medlem i facket i mer än 3 månader får jag ingen hjälp av dom. AF säger att dom inte kan göra mer än att försöka få tag på arbetsgivaren och fråga vad dom håller på med. Tidigare idag sa en kvinna från AF till mig "Vad vill du att vi ska göra?!" och var otrevlig från första sekund i telefon. (Här kan jag även lägga till att denna kvinna sa att jag hade en utvecklingsstörning, och att det var därför jag hade fått denna anställning....)
Ja, vad vill jag att ni ska göra kära arbetsförmedling? 

Ta ert ansvar. Det är ni som har gjort fel sedan dag 1. Då arbetsgivaren ska skicka in ett anställningsavtal innan anställningen kan börja gälla, och denne inte gjort det - har ni alltså gjort fel genom att ändå betala ut dom 85 % på min lön jag fick i september.
  • Jag har sedan 31/7 försökt att få information och kontakt med min handläggare om SAS (särskilt anställningsstöd) men fått vaga svar, oftast svar som säger åt mig att kontakta facket. 
  • Istället för att bara skicka runt mig och inte hjälpa mig, och tala klarspråk - kopplar ni runt mig och lägger all skuld på mig. 
  • SLUTA SÄGA ATT JAG HAR LÄRT MIG EN LÄXA! Hjälper det mig att betala mina räkningar och få mat på bordet?!
  • Be om ursäkt. Stå för att det är NI som har gjort fel och helt lämnat mig i sticket.
  • Säg inte att jag skulle ha kommit till arbetsförmedlingens kontor tidigare för att skriva in mig - när jag varit där för 1,5 vecka sedan för att göra detta - och NI inte hade avslutat mitt ärende på grillen, och att jag därför inte kunde skrivas in.
  • Vad roligt att ni säger att jag får anlita en advokat (för vilka pengar?!) och att jag ska gå till soc. Dra åt fanders era fega jävlar!
När jag försökt att få tag på mina f.d arbetsgivare har dessa skickat sms att "jag ska lämna dom ifred" och tidigare idag när jag skickade ett långt sms om att om jag inte får min lön är jag tvungen att göra en polisanmälan samt gå ut med detta i media - har jag inte fått något svar.
Arbetsförmedlingen har försökt att kontakta dom sedan i fredags men bara kommit till mobilsvar.

I eftermiddags skickade jag ett mail till chefsredaktören på Arbetarbladet, och fick svar nästan med detsamma. En reporter ska kontakta mig och nu jävlar ska både Karlssons Grill & arbetsförmedlingen hängas ut. 
Min behandlar man inte som en påse skit, det ska dom ha klart för sig!
 
Läxan jag har lärt mig av allt detta är att aldrig lita på arbetsförmedlingen & alltid lita på min magkänsla. Sedan dag 1 har jag haft en konstig känsla i magen angående grillen, men jag har gått dit och gjort allt i min makt. Jag har ställt upp, jobbat 10 dagar i rad, 57 timmar utan en enda dags vila, jag har ställt upp, tröstat när ena chefen varit ledsen, jag har fått ta skit från gäster som varit besvikna på stället - inte på maten eller min service. Jag har betett mig som att det har varit jag som drivit stället - och detta är tacken.
 
Jag hoppas att detta inlägg sprider sig på någotvis, och att vem som än läser detta - aldrig går med på en SAS anställning. För du står helt ensam när det väl gäller, du har inget skyddsnät, ingen som stöttar dig eller hjälper till. Du blir runtkopplad, får inga svar, naken och blottad står du. 

Så snälla, ta mitt råd - var hellre arbetslös än gå med på detta. För du förlorar bara på det i längden. Arbetsgivaren kan i princip göra vad den vill - för du är inte skyddad av LAS, är inte berättigad till A-kassa, ingenting. 
 
Peace out,
 

two peoples, including me.

 
Mr. Snuggelpuff Af Mjukmat.
 
 
 

kärlek!

 
Jag och min kärlek har förlovat oss <3 idag fick vi ringarna, och jag kan inte sluta titta och känna på min.
Vilken otrolig tur jag har i livet som får dela mina dagar med den finaste jag vet. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna må så bra som jag gjort sedan jag träffade Henrik. Min skatt.
 
Varje kväll får jag somna brevid honom, somna tryggt med känslan av kärlek. Kärlek som växer sig starkare för varje dag som går. 
Tänk att det måste ha varit meningen att vi skulle träffas. Det finns liksom inget annat. Meningen att vi skulle börja skriva med varandra och sedan träffas på fyllan och villan. Och minns ni vad nervös jag var när vi skulle på bio?! Vad magiskt det känns att just då hade jag ingen som helst aning om vad som skulle ske, bara några månader efter den där biodejten. Den där biodejten när han la sin hand på mitt knä och jag trodde att mitt magpirr hördes enda ut. 
 
Underbara, vackra Henrik. Jag älskar dig!
 
 
 
 
 

and in your eyes there's a reflection..

 
Lägger ner bloggen ett tag. Om någon skulle undra.
Adios amigos.
 
 

För det är ingen vanlig dag..

Imorse vaknade jag av att Henrik kom in i sovrummet med frukost och sjöng. Fina han <3
 
Efter det gjorde jag mig i ordning och så kom Mia & Amanda hit. Fick fina presenter - en leopardtunika, leggins, tvål, duschcreme & bodylotion som luktade godis & presentkort på Panduro. Tusen tack <3
Vi åkte ner på stan och så bjöd dom mig på lunch på Mingel & Bar. Sen åkte jag hem.
 
Nu ska jag inte göra något speciellt, klockan 17 ska jag vara nere på stan och möta lite andra brudar för middag på Church Street (första gången för mig!) och sen blir det partaj.
Tror detta kommer bli en lyckad dag :)
 
Jag tror att jag vaknade upp som en glad 23 åring. Så det var ju fint. Detta ska bli det bästa året någonsin. 
 
 

sista timmarna

Jag vill känna tro igen.
 
 

Sista timmarna som 22 åring. Känns mer som att jag är 76 år. 76 ½ ungefär.  Förhoppningsvis blir jag en glad 23åring...
 
Vet inte vad det är med mig på kvällarna. Humöret blir lika svart som himlen utanför. Allt blir liksom fult och det skaver. Jag hatar att känna så.
Jag vill vara glad och må bra. Kan man bli immun mot concertan? Det känns nästan så. Sådär som det gjorde innan jag började med den. 

Det är en sak att jag skämtar om mitt fel, men det gör ont när andra gör det..
 
 

Hur kommer det sig att jag plötsligt blev halv? Att alla mörka känslor och tankar kom tillbaka?
Det kanske är för att jag hatar den här äckliga månaden, för allt den har gjort mot mig. Konstigt ändå att man kan hata en månad, hur kan man göra det egentligen? 
Inte fan vet jag - men jag gör det iallafall..
 
Känner mig bitter och ensam. Trots att jag inte är ensam. Vill vara ifred samtidigt som jag vill sitta ihop. Bli lagad. Igen. Det gör mig förbluffad hur jag kunde bli såhär igen.. Pang liksom.
Hur mycket jag än försöker så kan jag inte skaka av mig känslan. Den där äckliga, obehagliga känslan att något är fel, att jag gjort fel, att mina steg är för höga, att jag andas för högt. Att jag borde vara tyst när jag väljer att prata. Att jag måste börja tänka mig för innan jag öppnar munnen.
Men helt plötsligt har impulskontrollen försvunnit helt och jag fammlar efter att själv förstå varför det blivit som det blev. Var det bara en kort period - allt det fina som fanns inom mig?

Jag vet att jag klarar mig igenom en sånhär mörk period. Men frågan är om dom runt omkring mig klarar av ännu en, svår fråga. Framförallt om man aldrig varit med om det.
Jag vet inte alls vad jag ska göra. Ingenting hjälper. Att grina hjälper inte, inte att prata, inte att skriva, inte att tänka, inte att baka, inte att duscha... Ingenting.
Jag vill bara att det ska försvinna. Allt det där som skaver och är fult. Inflammerat. Kliar. Sticks. 
 


men vad less jag blir!

Ååååååh suck och stön.
Min mobil tvärdog, batteriet har svällt. Så skulle jag stoppa i SIMkortet i en annan mobil, så tröck jag in det i mobilen, under massa skit och får inte fram det. Vad less jag blir..
Så nu är jag mobillös... Åker till Media Markt imorgon och lämnar in min, men mamma fick vänta i 3 veckor på hennes när hon hade samma fel, och jag kan inte vara utan mobil i tre veckor.
 
Nu tappade jag lusten med precis allting. Försöker att tänka att det inte är hela världen, men just nu känns det som det.. Handikappat.
 
Jag är så ledsen på kvällarna nu för tiden, det är jobbigt. Jag vet inte varför och hur mycket jag än försöker så går det inte över. Jag tappar all energi, all fokus och vill bara grina och grina.
Har ingen lust med någonting, men är samtidigt trött på att bara sitta och glo. Jag har varit arbetslös i drygt 7 timmar och klättrar redan på väggarna. Utan mobil dessutom. Heja heja!
 
Pricken över i-t blir väl om man inte får nån lön nästa vecka. Men då jäklar.
 
Nu tänker jag grina en skvätt och vara så sur som jag vill. Trots att jag inte vill.
 
 

tillbaks på ruta ett..?

Idag sa jag upp mig. Nu är jag färdig på det där stället och det känns skönt.
Det är mycket tankar och funderingar som snurrar just nu, men det gäller att ta tag i en sak åt gången så blir det nog någon ordning.
Det känns iallafall som att jag stått upp för mig själv och mitt mående när jag valt att sluta. Och en själv är alltid viktigast.
 
Har fortfarande förbannat ont i huvudet och resten av kroppen, det känns som att svanken ska gå av vilken sekund som helst, gör lika ont om jag rör på mig och sitter still. Drygt!

Henrik jobbar till 22 ikväll, tråkigt. Men han är duktig han, min man :)
Jag ska väl söka lite fler jobb och imorgon ska jag åka till Arbetsförmedligen och kolla utbildningar m.m.
Har planer, så jag blir nog inte hemma så värst länge. Får man hoppas!
 
Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och göra något att äta. Sen får vi se vad som sker.
Ha det bra.
Puss
 

det svider i mina ögon och det snurrar överallt

God eftermiddag!
Jag är sjukskriven till nästa vecka. Stress, början på utbrändhet säger dom att det kan vara. Jag ska vila, bara göra saker som jag tycker om och försöka koppla bort jobbet helt.
Lättare sagt än gjort känns det som. Men jag ska göra ett ordentligt försök.
 
Har sådan jobbig huvudvärk som sätter sig på ögonen, och yr som jag vet inte vad.. Men jag kunde inte motstå att testa baka en kaka som flög in i mitt huvud.
Jag gjorde tre lager med havrecrumble, två laget med citronsmet och sedan kanelstekta äpplen som topping. Tog precis ut den från ugnen och smakade en bit. Gott blev det!
Slänger in en bild så kan ni önska att ni var här just nu ;)
 
Om det är någon som läser min blogg som har något bra tips för avslappning samt att få bort huvudvärk - hojta gärna till!
 
 

är det måndag idag?

Idag tog jag och hjärtat en myslunch nere på stan, strosade runt och hade det bra. Fast såklart ska jag börja må dåligt - blev jätteyr och snurrig, och det sitter kvar än.. har även mer ont i halsen,  känner mig febrig och snoret rinner. Känner mig inte sådär skit fräsch. 
 
Men men! 
Har städat massa på jobbet, torkat ur kylar och dammat överallt. Har tänt ljus och donat. 3.5 timmar kvar, sen hem och duscha och försöka sova i tid!! 
 
En av mina favoriter stammisar kom idag och såg att jag var sjuklig, så då fick jag nå thailändska supertabletter som faktiskt hjälpte ett tag - men sen försvann det. 
Så kan det gå! 
 
Idag är jag extra kär i Henrik ♥ 
 
 
 

härliga dag!

Imorse vaknade jag och var tokförkyld, gick och la mig i soffan runt 6 tiden. Vaknade vid 10.30 snåret av att Henrik stod och gjorde frukost och hade varit och köpt ipren ipren och bafucin till mig.
Till frukost åt vi nybakade frallor med gott pålägg och risgrynsgröt och blåbärssoppa.
Blev lite piggare och vid 12 kom Emelie och hämtade mig. Vi åkte till Brattfors där vi blev bjudna på lunch och sen var vi ut på svampjakt! Hittade massor med kantareller och fotade jättemycket. Härlig dag! 
 
Efter det åkte vi hem till mormor där det blev fika och jag fick födelsedagspresenter i förskott. Lite stålar och en jättefin lykta att ha i fönstret, plus två kökshanddukar. Tack :)
 
Tog bilen hem ikväll. Rensade lite svamp och gjorde stuvning till varma mackor.
Snoddas är jättemodig nu! Han kurrar och busar jättemycket. Han har även börjat ligga kvar i soffan & sängen trots att vi går. Myskillen!
 
Nu ligger alla tre i sängen, killarna sover och jag somnar snart  jag med. Jobbar eftermiddag denna vecka - skönt! 
På fredag jobbar jag 16-03 sen är jag ledig både lördag och söndag. Och på lördag fyller jag år :) 
Har även lite planer inför 2014 som jag hoppas blir av,  ska ringa lite samtal imorgon och kolla upp det.
 
Jag älskar Henrik Henrik Björklund med hela mitt hjärta. Kan inte förstå hur jag har kunnat haft sådan tur att få dela mitt liv med honom. Han kompletterar mig och får mig att må så bra. Till och med när jag mår dåligt så får han mig att må bra! 
Det känns som att det är honom jag har väntat hela mitt liv på. Kärleken.
Helt sjukt hur våra vägar möttes egentligen, av en ren slump.. 
Jag hoppas att det alltid kommer att vara vi, att vi kommer att uppleva med&motgångar tillsammans - hand i hand. För han är kärleken i mitt liv ♥ 
 
Puss! 
 

lördag

Hej hopp gummisnopp! 
Sitter på jobbet och är fet. Längtar hem till grabbarna! Snoddas har blivit jättemodig nu, han går runt och tittar. Och så hade han följt efter Henrik idag.
Längtar tills han är sådär busig och ska mysas! :)
 
Har insett att jag börjat dra mig för att umgås med folk igen. Inget bra tecken.. kanske börjar bli höstdeprimerad igen?? 
 
Har även kommit underfund med att jag vill jobba på kontor och sortera papper typ. Är trött på att jobba utåt mot folk. 
 
Hejsvejs! 
Ps. Jag är jättebajsnödig! 

Mr. Snuggelpuff Af Mjukmat

Igår fick jag en kattunge!! Han heter Mr. Snuggelpuff Af Mjukmat men kallas för Snoddas.
Han är helsvart, 14 veckor och börjar bli modigare och modigare.
Just för tillfället ligger han under två kuddar i soffan och kikar på mig. Tidigare myste han en stund på min mage.
Svansen ligger inte mellan benen mer. Så snart känner han sig nog hemma :)
 
Idag har jag fixat lite här hemma, satt upp en hylla och lite annat skit. Ikväll blir det myskväll med Henrik och imorgon jobbar jag 11-18. 
 
 

onsdag - mensvärk & griskött

Godkväll!
Idag har jag haft helt sjuk mensvärk. Orkar inte skriva så lägger ut bilder som visar min dag istället. 
Ps. Vaniljbullarna blev helt awesome!  
 
 

tisdag - låst rygg och fladdermöss

Idag har jag haft alldeles sjukligt ont i ryggen, det känns som att det är låst både nere vid svanken och uppe vid skulderbladen. Usch!
Efter jobbet gick jag hem (tar bara 7 minuter att promenixa!) och då hade Henrik gjort i ordning mat, det blev nuggets, tomat & löksallad och broccoli. Mums!
Efter det så retades vi med varandra för att jag är sämst på att visa vägen... Så till slut la jag mig på köksbänken (förstår ni hur stort kök man har om JAG kan lägga mig på bänken?!) (;p)

Efter det tog vi vårat pick och pack och gick till Konsum, köpte lite skit. Kom hem och bakade ut lite av degen som blev kvar från hjärtana jag gjorde igår. Idag gjorde jag fladdermöss! :) Hårdrockskakor! 
Sen slängde jag ihop en vetebrödsdeg som strax ska bakas ut till mumsiga vaniljbullar. Hemskt vad jag är i baktagen! Älskar det!
 
Förhoppningsvis släpper ryggvärken till imorgon.. Kanske ska ta mig ett långt varmt bad efter bakningen. Och så ska jag kolla på Dessertmästarna för det har jag missat helt! Kul sa räven.
 
Ha en fin kväll.
Jag älskar min Henrik <3
 
 

måndag

Idag blev vi klara med lägenheten på Sörby, skönt! En sak mindre att tänka på.
Jag gjorde vaniljhjärtan ikväll, dom blev goda :) Nu är det dags att krypa ner i sängen och hoppas på att somna i tid och vakna utvilad. Har för övrigt sjukt ont i ryggen, inte så konstigt efter allt bärande och donade. På onsdag ska jag umgås med bästa Kimsan <3 
 
Puss & adjö 
 

long time no see

Förlåt för dålig uppdatering, har haft alldeles för mycket att göra. Trivs toppen i nya lägenheten, vi har fått riktigt bra ordning, bara lite grejer som ska upp på väggarna och några kartonger som ska packas upp.
I veckan jobbar jag 10-16, skönt! Minns inte hur jag jobbar i helgen, men tror att det kanske bara är på söndag.
 
Idag kom först Mia och Mange och hälsade på, fick trattisar i inflyttningspresent :) och sen kom mamma och pappa, då fick vi en jättefin orkidé. Och sen bjöd dom på kinamat,  så nu rullar jag fram! 
 
Henke jobbar till 22 ikväll, så jag tänker nog ta ett långt bad och glo på tv. Sen när han kommer hem ska jag pussa ihjäl honom! Älskade människa. 
 
Puss! 
 
 

två nätter till

Idag har det hänt mycket! Först och främst är Grillen stängd till måndag, vilket både är skönt och oskönt. Skönt för att jag kan lägga all energi på flytten (som sker på fredag!) Och oskönt för att jag förlorar pengar. 
Idag blev även lägenheten vår :) så imorgon tar jag 10.10 tåget till ockelbo, hämtar bilen och packar allt som går i den - åker till gävle och fixar i lägenheten, åker till H's lägenhet och hämtar grejer osv osv. 
På fredag ska vi flytta alla möbler, och sova där för första gången! Längtar :D 
 
Tänk att vi blir sambos på riktigt. Jag har nog aldrig sett fram emot något så mycket i hela mitt liv! ♥ 
 
Tror jag slår på stort och hänger in kläder imorgon, lika bra att sno garderob först tänker jag :p 
Åh tänk på fredag när vi lägger oss i sängen, alldelens trötta i kropparna, då kommer vi säkert le sådär fånigt som bara nyförälskade kan göra. :) 
 
Puss! 

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus